lørdag den 23. maj 2009

Å Vestland, Vestland

Hej alle

Vi har netop været på en lille rundtur i det fantastiske norske Vestland. Vi siger det igen: Norge er et imponerende land, hvorfor tage om på den anden side af jorden for at opleve noget vi har i vores naboland?

Her kommer beretningen om forårets tur for familien Hoffgaard.

Efter et par timers køretur fra Brekkeseter havnede vi midt i det norske forår. Termometeret viste 21 grader og vi gemte straks huer og vanter langt væk i bilen. Silje måtte bare røre ved mælebøtten og Karen syntes det var fantastisk at sidde i det grønne græs.

Jaah, ingen flyverdragt!



Ved atlanterhavsvejen.

Første overnatningsted var ved Atlanterhavsvejen. En imponerende vej helt ude i havet over en masse små øer. Da vi kom var der helt stille og sol, en sjælden oplevelse på de kanter. Vi svingede ind til siden og slog teltet op.

Dagen efter overnattede vi i Ålesund. En speciel by i Norge, da den brændte ned i begyndelsen af 1900 tallet, hvorefter man valgte at bygge den op i Jugend stil. En del af stilen er bevaret og der findes mange flotte bygninger. Bestemt et besøg værd.

På tredjedagen kom vi til en af hovedattraktionerne i Norge: Geirangerfjorden, UNESCO vorld heritage natural site. Flor var den. Vi sejlede igennem den og nød solen på dækket. Efterfølgende var vi igen oppe at snuse til sneen, idet vi kørte op i 1500 meters højde og fik lidt vinter igen. Her var der flot kontrastrig udsigt til sne og grønne fjelde.


De syv søstre ved Geirangerfjorden


Sidste dagen bød på endnu en oplevelse indenfor vejbyggeri - Trollstigen. Vejen går fra fjord til fjeld og er et imponerende bygningsværk.

Trollstigen

Nu har vi set endnu en bid af Norge. Det er godt at vide at der er flere perler, som ligger og venter.

/Kia

Ingen kommentarer:

Send en kommentar